БЕЗБЕДНОСТ И КОНТРОЛА НА ХРАНАТА
Опремата за анализа и контрола на храна и прехрамбени производи е од суштинско значење за безбедноста на храната, усогласеноста со регулаторните стандарди и обезбедување на квалитет на производите.
Преку употреба на напредни технологии и техники, научниците и експертите во прехранбената индустрија и лабораториите за анализа и контрола можат подобро да го разберат составот, да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да го подобрат квалитетот на производот.
Продажната програма на Групацијата Лабена за контрола на храна и прехрамбени производи вклучува комплетни решенија за анализа на храна и микробиологија, вклучувајки :
- NTIR и FTIR хемиска анализа на различни примероци (вино, пиво, млеко и млечни производи, житарки, месо и месни производи, добиточна храна, маслиново масло)
- Класична хемиска анализа за определување на протеини, масти и влакна
- Линиски и преносни MAP пакет анализатори (Modified Atmosphere Packaging).
- Детектори за истекување на линија и десктоп MAP пакување
- Мерачи за активност на вода во различни примероци
- Анализатори на токсини, антибиотици и пестициди
- Микробиологија на храна и вода